Természetjáró

Természetjáró Szakosztály

 

Nagy elvárásokkal és gazdag program elképzelésekkel vágtunk neki az esztendőnek. Év eleji, hagyományos rendezvényeinket még a megszokott módon meg tudtuk valósítani. A Barlangkutató Szakosztállyal közös rendezésű Lakatos László emléktúránkon 52 fő vett részt, a BTSSz 30 évére emlékező túramozgalmunk első túráján, március elején még 46 túratárs tette tiszteletét megjelenésével. Aztán jött a koronavírus, és egyre csökkenő létszámmal, egyre több megkötöttség mellett tudtuk csak megszervezni a közös természetjárást, végül egy időre a túrakiírásokat is meg kellett szüntetni. A tavaszi időszakban pár hónapra Meteor Tájékoztató kiadványunk is szünetelt.

 

Elmaradt többek között a nyárra tervezett Országos Meteor Találkozó, majd az őszi Meteor Maraton teljesítménytúránk is. Mindemellett, az adott keretek között továbbra is túráztunk, sok kis létszámú túránk volt, ezek döntő része – a korosztályi kötöttségek miatt – a nagy állóképességgel rendelkező teljesítménytúrázóink részvételéből adódott. Újabb túraútjelzési pályázatban nem tudtunk részt venni, de a korábbi pályázatban vállalt egyes útszakaszok festését befejeztük. A saját projekt lezárása mellett Lugosi Zoltán szakosztályvezető részt vett új útvonalak bejárásában és az idei jelzésfestő tanfolyamosok vizsgáztatásában.

 

Fenti okok miatt az idei teljesítéseink nem tekinthetők a korábbiakkal összemérhetőknek, az összehasonlításuk nem releváns. A mindössze 36 fős záró létszámunkkal így is 86 túrát vezettünk 100 túranapon, többnyire 3 aktív túravezetővel. A túrákon 301 tagunk vett részt 144 vendégturista kíséretében. Így a szervezett útjaink résztvevőinek összlétszáma 445 fő volt, a szorzott létszám 536. A túrák összhossza 1291 km volt.