Túraevezős

Túraevezős Szakosztály

A 2020-as évben a szakosztály döntően a kezelésében lévő hajóállomány felmérésével foglalkozott. A felajánlott hajók közül több a háború előtt épült, és nagyon rossz vagy használhatatlan állapotban van, így a tervek között szerepelt ezek felújítása. Ennek érdekében 2020 elején két hajóépítő szakemberrel is megnézettük őket. Első felmérés szerint csak lakkozni lett volna szükséges a hajókat, kb. 50-eFt/hajó, ezt tudtuk volna vállalni. Második felmérésen azonban kiderült, hogy:

  • a régi lakkréteget vissza kell kromofágozni (90e forint);
  • újralakkozni (50e forint);
  • és a szerkezeti javításokat elvégezni;
  • néhány esetben az evezőket bőrözni, kb 3eFt/evező.

Összességében 200-300eFt közötti összegből lehetett volna egy régi hajót jó állapotúra hozni, ezt nem tudtuk vállalni, így végül a kielboatok felújításába nem fogtunk bele. Emiatt kisebb felújításokba magunk kezdtünk bele, vásároltunk például bőrszíjakat, bőrárut és szegecseket, amivel az elöregedett lábpántokat magunk is ki tudjuk cserélni. A Szigetmonostori Erdei Teleppel együttműködve felújíttattuk a csónakházhoz tartozó csörlőt, a felújításhoz szükséges eszközökön kívül beszereztünk 4 db mentőmellényt.

Túrák: 2020-ban Bihari Marcell szervezésében újra volt háromnapos kenu túraevezésünk, 07. 17-19 között, melyen 23 fő vett részt; 08. 23-án egy napos evezős túrára indulunk, kajakokkal, kenukkal, kielboatokkal Vác fölé.

Tervek a jövőre nézve: 2021-es évi tervek között szerepel egy hajó közösségi munkában történő felújítása; két napos evezőstúra a szigetspiccre, évi rendes evezőstúra.