Adó 1% – Sok kicsi sokra megy!

Idén, 2021-ben a Meteor TTE Erdei Telep számára gyűjtünk adományokat.

Az SZJA 1% felajánlásával Te is sokat segíthetsz, hogy újjászülethessen az erdő!  Célunk: facsemeték ültetése a viharkárok enyhítésére.

A Meteor TTE adószáma: 19802518-1-13

Itt tudod letölteni a rendelkező nyilatkozatot, amelyen a „civil kedvezményezett adószáma” rovatba a fenti adószámot kérjük beírni. RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

Adód 1 százalékának felajánlása semmibe sem kerül, a statisztikák szerint azonban a magyar adózók kb. 50%-a nem él a lehetőséggel, és az államnál hagyja ezt a pénzt (átlagosan 4.000 forint/fő/év).

Minden adófizető, így az egyéni vállalkozók is egységesen május 20-ig nyilatkozhatnak adójuk 1+1 százalékának felajánlásáról.

Idén, 2021-ben a Meteor TTE Erdei Telep számára gyűjtünk adományokat.

Az SZJA 1% felajánlásával Te is sokat segíthetsz!

Célunk: facsemeték ültetése a viharkárok enyhítésére.

2020-ban a szigetmonostori Erdei Telepen rengeteg fát pusztított el az ítéletidő. A segítségeddel most újjászülethet az erdő. A Meteor Egyesülethez idén beérkező 1%-os adófelajánlásokból facsemetéket telepítünk.

Az összegyűlt pénzből előnevelt, 8-12 cm törzsátmérőjű facsemetéket szeretnénk vásárolni, amelyek jobban ellenállnak az időjárásnak és hamarabb nőnek nagyra. Ha sikerül 500.000 forintot összegyűjtenünk, akár 25 db ilyen nagyobb fát is telepíthetünk a közösségi akcióban kiültetett kisebb facsemeték mellé.

Segíts te is, hogy minél előbb újjászülethessen az erdő!

A Meteor Természetbarát Turista Egyesület adószáma: 19802518-1-13

Papír alapon készíted az SZJA bevallást?

Itt tudod letölteni a rendelkező nyilatkozatot, amelyen a „civil kedvezményezett adószáma” rovatba a fenti adószámot kérjük beírni. RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

A papír alapú nyilatkozatot kitöltés után postán tudod elküldeni a NAV számára, vagy a NAV bármelyik Ügyfélszolgálatán személyesen is leadhatod. Emellett munkáltatódnál is, a munkaügyes kollegánál is le tudod adni nyilatkozatod.

Elektronikus e-bevallást készítesz?

Személyes ügyfélkapu bejelentkezés után rendelkezhetsz az 1%-ról

 1. Lépj be az e-SZJA felületére: https://eszja.nav.gov.hu/
 2. Az éves bevallástervezet mellett jobb oldalon találod az 1+1% nyilatkozatot.
  Kattints a: 1+1%-OS NYILATKOZATOM BEADÁSA vagy FOLYTATÁSA gombra.
 3. Az Azonosítás menüpont kitöltése nem kötelező. Ha kitöltöd, akkor a kedvezményezett civil szervezet fel tudja venni Veled a kapcsolatot.
 4. Rendelkező nyilatkozat résznél tudsz rendelkezni személyi jövedelem adód 1%-áról. Az üres mezőbe a kedvezményezett civil szervezet adószámát írd be: 19802518-1-13
 5. Helyes kitöltés esetén a rendszer automatikusan kitölti a Civil kedvezményezett nevét.
 6. A +1%-ot technikai számmal rendelkező kedvezményezett részére ajánlhatjuk fel, a listából kiválasztva.
 7. Az ELLENŐRZÉS gombra kattintva nézd át, hogy helyesek-e az adatok.
 8. A MENTÉS gombra kattints, ha mindent rendben találtál.
 9. Végül kattints a TOVÁBB A BEADÁSHOZ – > BEADÁS gombra.