Gödi Fészek

Gödi Fészek – sport és rekreációs telep

A Gödi Fészek közössége 2015-ben is folytatta sokrétű tevékenységét. Sikeresen üzemeltette a sporttelepet, fenntartotta annak létesítményeit (70 magánház, ill. közösségi létesítmények/sport- és helytörténeti múzeum, sportpályák, klubhelyiség), szervezte a közösség programjait.
 

Sporttevékenység

A Gödi Fészek mindig is nagy hangsúlyt fektetett a hagyományok őrzésére. Ennek keretében továbbra is rendszeres sporttevékenység folyik a sportpályán (röplabda, foci), valamint asztalitenisz, sakk. Az időjárásnak köszönhetően rendszeresen hódolhattunk a vízi sportoknak is. 2015-ben a szokásosan megrendezett sporthétvégénken a vízi-játékoké volt a főszerep.
Sokan ugyan nem szervezett formában, de rendszeresen kirándulnak, egyesek a természet mások idegen városok felfedezésére vállalkoztak, többen a munkahelyük által szervezett különböző kupákon, versenyeken vesznek részt (sí, úszás, kosárlabda, futás, stb.)

Tagjaink soraiban továbbra is népszerűek a gyalogos illetve vízi sportok. Többen immár rendszeres résztvevői a Balaton átúszásnak (ahol egyre biztatóbb eredményeket tudhatnak maguknak), illetve a Budapest Maratonnak. Télen sem tétlenkedünk, hiszen sokan rendszeresen síelnek, snowboardoznak, siklóernyőznek, vagy távolabbi tájak fedeznek fel.

Közösségi élet és hagyományőrzés, környezetvédelem

2015-ben is nagy sikere volt a kétnapos gyermeknapnak, nem csak a gyerekek, hanem szüleik és családtagjaik is együtt versenyeztek, számot adtak fizikai és szellemi edzettségükről, felkészültségükről. Hagyományőrző programként kétszer szerveztünk „tábortüzes” szalonnasütést, illetve zenés táncos mulatságot, bográcsozást.
A telepen mindig nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre és a környezettudatos működtetésre. Ennek érdekében szerveztük meg többek között a szezon eleji lomtalanítást, amelyhez központilag rendelünk konténert, hogy a Teleplakók ennek köszönhetően egyszerűen meg tudjanak szabadulni a kiselejtezésre váró holmiktól. Minden évben, így ez évben is elvégeztük a telep és az előtt lévő Duna part rendbetételét, fűnyírást, szemétgyűjtést, ágak, gallyak összegyűjtését.

2015-ben két fontos Fészek-rehabilitációs tervünket is végre tudtuk hajtani: sikerült lebontatni az utolsó elhagyott, és elhanyagolt házat, valamint elkészült a már több ponton is veszélyessé vált támfal megerősítése. A teleplakók amellett, hogy saját, közvetlen környezetüket folyamatosan szépítették, gondozták, aktívan részt vettek a Fészek közösségi létesítményeinek gondozásában is.