Gödi Fészek

Gödi Fészek – sport és rekreációs telep

A Gödi Fészek közössége 2018-ban is folytatta sokrétű tevékenységét. Sikeresen üzemeltette a sporttelepet, fenntartotta annak létesítményeit (70 magánház, ill. közösségi létesítmények/sport- és helytörténeti múzeum, sportpályák, klubhelyiség), szervezte a közösség programjait.

Sporttevékenység

A Gödi Fészek mindig is nagy hangsúlyt fektetett a sporthagyományok őrzésére. Ennek keretében továbbra is rendszeres sporttevékenység folyik a sportpályán (röplabda, foci), valamint az asztalitenisz, és a sakk sem maradhat el. Mindent megteszünk a megfelelő technikai felszerelés biztosításáért, amit rendszeresen megújítunk. Idén a lakók megszervezték hétvégenként a reggeli tornát, amelyen kicsik és nagyok aktívan vettek részt. Sokan ugyan nem szervezett formában, de rendszeresen kirándulnak, egyesek a természet mások idegen városok felfedezésére vállalkoztak. Tagjaink sorában továbbra is népszerűek a gyalogos ill. vizísportok. Télen sem tétlenkedünk, hiszen sokan rendszeresen síelnek, snowboardoznak, siklóernyőznek, vagy távolabbi tájak fedeznek fel.

 

 

Közösségi élet és hagyományőrzés, környezetvédelem

Továbbra is nagy sikere volt a két napos gyereknapnak, ami kiegészült a családi sportnappal. Nem csak a gyerekek, hanem szüleik és családtagjaik is együtt versenyeztek, számot adtak fizikai edzettségükről, szellemi felkészültségükről. Hagyományőrző programként idén is szerveztünk „tábortüzes” szalonnasütést, illetve zenés-táncos mulatságot, bográcsozást.

A telepen mindig nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre és a környezettudatos működtetésre. Bevezettük a szelektív hulladékgyűjtést, elvégeztük a telep és az előtt lévő Duna part rendbetételét, fűnyírást, szemétgyűjtést, ágak, gallyak összegyűjtését.

 

 

 

 

2018-ban is tovább haladtunk a közösségi épületek karbantartása, felújítása terén: felújításra került a nagy klubhelyiség teteje, valamint új ereszt kapott az IFI-, és a vendégház is. Szorgos kezek” programunkat idén kétszer is megrendeztük szezonnyitáskor és záráskor. Lefestettük a dunai kaput, és sok lámpaoszlopot. Kifestetettük a vendégházat és felújítottuk a berendezését. Szeptemberben lecsiszoltuk, és lefestettük kívülről az IFI-épületet, ugyanígy a nagy klubhelyiség épületét is.

Sajnos idén előre nem tervezett kiadásaink is voltak. A gondnoki házban el kellett hárítani a csőtörést, valamint felújítani az életveszélyessé vált kéményt, kályhát. A viharok következtében sok veszélyessé vált fát kellett visszavágni, csonkoltatni, ill. tönköt kiszedni.