Erdei Telep

Szigetmonostori Erdei Telep – sport és rekreációs telep

 

Az Erdei Telep 2018-ban is sokrétű tevékenység végzésére adott lehetőséget. A kiváló helyszíni adottságokat kihasználva és a sporttársak igényeit is kielégítve minden korosztály számára gazdag programválasztékot kínáltunk a sporthoz, a kulturált szórakozáshoz, a rekreációhoz. Telepünk 2018. évben ünnepelte 90. évét, ezért éves programjaink a „90 éves a telep” köré épültek.
A nyarat szezonnyitó bográcsozással kezdtük, ahol is a jelenlevő teleplakók lelkesen üdvözölték egymást egy jóízű evéssel és beszélgetéssel.
Hagyományainknak megfelelően idén is megrendezésre került a sportos gyereknap.
Nem maradt el idén sem heti több alkalommal a női reggeli torna.
Az elmaradhatatlan sakk bajnokságot is megrendeztük.
Természetesen a szokásos foci és ping-pong bajnokságon is nagy lelkesedéssel vettek részt a gyerekek, ifjak, felnőttek, idősebb felnőttek is.
Szintén elmaradhatatlan az éjszakai Vöröskő emléktúra is.
Hétvégenként vendégek tartottak előadásokat, beszélgetéseket a teleplakókkal.
„Hozz egy verset – és mondd el” is egy hagyományos programmá vált a Telepen.
Hetente egyszer egyik sporttársunk kortárs filmeket vetített, 2016-tól már ez is hagyományos program lett.
Gyerekek egyik legkedveltebb programja a telepi életről szóló film készítése, ami minden évben valamilyen aktuális eseményhez kötődik.
Az év egyik leghangulatosabb, legvidámabb eseménye volt a kvíz kérdésekkel tarkított holdfogyatkozás várás a Duna partján.
Augusztus 20-án a valamikori közös szállások helyénél emlékpontokat tettünk ki.
És természetesen nem maradhatott el az augusztusi karnevál sem, ahol kicsik, nagyok egyaránt jól érezték magukat.
Idén is bekapcsolódtunk a szigetmonostori programokba is. Ebben az évben telepünkön lépett fel egy kínai gyerekkórus. A szigetmonostori gyerekekkel közös előadásuk fergeteges volt.
Tartottunk idegenvezetést a helybélieknek a telepen, akik viszonzásul nekünk tartottak idegenvezetést Szigetmonostoron.
A Telep minden évben különböző – sport-, művészeti (színjátszó-, kórus-) és iskolai – táborok helyszíne is. Visszatérő táborozóink között vannak iskolai kirándulások is, akik szintén kihasználják a Telep adottságait, a közösségi tereket: sportpályáinkat – röplabda, kispályás foci, pingpong-tető, - a színpadot nézőtérrel és a kisebbeknek a játszóteret is.